head

warta

Korosi minangka karusakan utawa rusak bahan utawa sifat-sifat sing disebabake lingkungan.

1. Umume korosi ana amarga sifat unik ing lingkungan atmosfer. Swasana kalebu komponen korosif lan faktor korosif kayata oksigen, asor, perubahan suhu lan polutan.

Metode pengujian korosi semprotan uyah minangka praktik standar lan digunakake ing macem-macem industri. Semprotan uyah sing diarani ing kene nuduhake swasana klorida sing digawe kanthi artifisial. Komponen korosif utamane yaiku uyah klorida kayata sing ana ing natrium klorida, sing asale saka segara lan wilayah alkali uyah daratan.

Korosi sing ana ing permukaan logam yaiku asil reaksi elektrokimia ing antarane ion klorida sing ana ing lapisan oksida ing permukaan logam lan lapisan protèktif lan logam internal. Sanalika, ion klorida ngemot sawetara energi hidrasi, sing bisa gampang diserep dening pori-pori lan retakan ing permukaan logam kanggo ngganti lan / utawa ngganti oksigen ing lapisan klorinasi, dadi oksida sing ora larut dadi klorida larut, lan ngowahi permukaan sing pasif dadi permukaan aktif. Tujuane tes iki yaiku kanggo ngerti suwene produk kasebut bisa tahan reaksi salabet kasebut sajrone panggunaan umum.  

2. Uji korosi semprotan uyah lan aplikasi nyata

Tes semprotan uyah minangka tes lingkungan sing utamane nggunakake kondisi lingkungan semprotan uyah simulasi kanthi artifisial kanggo menilai ketahanan korosi produk utawa bahan logam.

Dipérang dadi rong kategori; salah sijine yaiku tes paparan lingkungan alami, lan sing liyane yaiku tes lingkungan spray garam simulasi sing dipercepat. Tes lingkungan semprotan uyah simulasi kanthi artifisial nggunakake ruang uji semprotan uyah kanggo menilai kemampuan produk kanggo nolak korosi.

Yen dibandhingake karo sifat-sifat sing umume ditemokake ing lingkungan alami, konsentrasi klorida semprotan uyah bisa nganti sawetara nganti loro luwih dhuwur. Iki nyepetake tingkat korosi banget. Contone, yen sampel produk dites ing lingkungan paparan alami, bisa nganti setaun nganti korosi, dene sing digawe kanthi simulasi bisa ngasilake efek sing padha mung sajrone 24 jam.

Tes semprotan uyah simulasi gawean kalebu tes semprotan uyah netral, tes semprotan uyah asam asetat, uyah tembaga akselerasi uyah asam asetat, lan tes semprotan uyah gantian.

A. Tes semprotan uyah netral (tes NSS) minangka salah sawijining metode paling tuwa kanggo tes korosi sing luwih cepet lan nikmati lapangan aplikasi paling jembar. Iki nggunakake larutan banyu uyah natrium klorida 5%, kanthi nilai pH disesuaikan karo kisaran netral (6-7). Suhu tes 35 ℃, lan tingkat sedimentasi semprotan uyah kudu antara 1 ~ 2ml / 80cm².h.

B. Tes nyemprot uyah asam asetat (tes ASS) dikembangake adhedhasar tes semprotan uyah netral. Iki nambah sawetara asam asetat glasial dadi 5% larutan natrium klorida kanggo nyuda nilai pH larutan dadi udakara 3. Nalika nglakoni, larutan dadi asam, lan kabut uyah sing wis malih dadi kabut uyah netral dadi asam. Tingkat korosi udakara 3 kali luwih cepet tinimbang tes NSS.

C. Ujian tembaga uyah asam akut sing nyepetake uyah tembaga (tes CASS) minangka tes korosi nyemprot uyah kanthi cepet sing nembe dikembangake ing jaban rangkah. Suhu tes 50 ℃. Uyah tembaga sing sithik, tembaga klorida ditambahake ing larutan uyah supaya bisa nyebabake korosi. Tingkat korosi udakara 8 kali tinimbang tes NSS.

D. Tes semprotan uyah gantian minangka pambiji nyemprot uyah kanthi komprehensif. Iki digawe saka tes semprotan uyah netral ing ruang uji korosi semprotan uyah ditambah tes panas lembab sing tetep. Umume digunakake kanggo produk lengkap jinis growong. Minangka asil saka lingkungan udan sing digawe sajrone tes, semprotan uyah bisa nembus liwat permukaan menyang lapisan produk sing luwih jero. Tujuane kanggo ngganti loro lingkungan pengujian (semprotan uyah lan panas lembab) yaiku kanggo nambah akurasi sing bisa milih sifat listrik lan mekanik saka produk apa wae.

Tes semprotan uyah adhedhasar standar GJB548B, metode 1009, lan sifat utamane yaiku: konsentrasi larutan uyah kudu 0,5% ~ 3,0% (persen bobot) banyu deionisasi utawa banyu sulingan. Uyah sing digunakake kudu natrium klorida. Nalika ngukur (35 ± 3) ℃, nilai pH larutan uyah kudu antara 6,5 ​​lan 7.2. Mung asam klorida murni utawa natrium hidroksida (larutan encer) sing bisa digunakake kanggo nyetel pH. Kanggo simulasi metode korosi sing cepet saka lingkungan banyu laut, dawane wektu resistensi nemtokake kemampuane kanggo nolak korosi.

3. Kesimpulan

Kanthi pangembangan paket logam sirkuit terpadu, pambiji adaptasi lingkungan sing cocog wis dadi luwih lengkap lan tuntas. Tes korosi semprotan uyah minangka metodologi utama kanggo ngevaluasi ketahanan korosi lingkungan produk. Mula, nambah resistensi korosif saka kemasan logam dadi aspek penting tumrap proses manufaktur. Liwat riset teknis, perusahaan kita ngupayakake ngrampungake masalah korosi liwat proses perawatan panas, proses penyegelan suhu dhuwur, proses elektroplasi lan cara liyane kanggo ngolah bahan logam. Kanthi cara iki kita bisa kanthi efektif nambah resistensi korosi sakabèhé saka paket logam lan nyukupi kabutuhan panggunaan pelanggan kanggo jinis produk kasebut.


Wektu kiriman: Mar-29-2021