head

kabar

Korosi minangka karusakan utawa rusakbahanutawa sifat sing disebabake dening lingkungan.

1. Paling korosi dumadi amarga sifat unik inglingkungan atmosfer.Atmosfer dumadi saka komponen korosif lan faktor korosif kayata oksigen, kelembapan, owah-owahan suhu lan polutan.

Cara uji karat semprotan uyah minangka praktik standar lan digunakake ing macem-macem industri.Semprotan uyah sing kasebut ing kene nuduhake atmosfer klorida sing digawe sacara artifisial.Komponen korosif utamane yaiku uyah klorida kayata sing ditemokake ing natrium klorida, sing asale saka segara lan dhaerah saline-alkali daratan.

Korosi sing dumadi ing permukaan logam minangka asil reaksi elektrokimia antarane ion klorida sing ana ing lapisan oksida ing permukaan logam lan lapisan pelindung lan logam internal.Ing wektu sing padha, ion klorida ngemot jumlah energi hidrasi tartamtu, sing bisa gampang diserap dening pori-pori lan retak ing permukaan logam kanggo ngganti lan / utawa ngganti oksigen ing lapisan klorin, ngowahi oksida sing ora larut dadi klorida sing larut, lan Ngonversi lumahing passivated menyang lumahing aktif.Tujuan saka tes iki yaiku kanggo ngerti suwene produk kasebut dhewe bisa nahan reaksi salabetipun sajrone panggunaan umum.

2. Uji karat semprotan uyah lan aplikasi ing donya nyata

Tes semprotan uyah minangka tes lingkungan sing utamane nggunakake kahanan lingkungan semprotan uyah simulasi buatan kanggo netepake ketahanan karat produk utawa bahan logam.

Iki dipérang dadi rong kategori;siji yaiku tes paparan lingkungan alam, lan liyane yaiku tes lingkungan semprotan uyah simulasi sing dipercepat.Tes lingkungan semprotan uyah sing disimulasi sacara artifisial nggunakake ruang uji semprotan uyah kanggo netepake kemampuan produk kanggo nolak karat.

Dibandhingake karo sifat sing umum ditemokake ing lingkungan alam, konsentrasi klorida saka semprotan uyah bisa kaping pirang-pirang nganti kaping pindho.Iki banget nyepetake tingkat karat.Contone, yen conto produk dites ing lingkungan cahya alami, bisa nganti setaun kanggo korosi, dene simulasi buatan bisa ngasilake efek sing padha mung sajrone 24 jam.

Tes semprotan uyah simulasi gawean kalebu tes semprotan uyah netral, tes semprotan uyah asam asetat, tes semprotan uyah asam asetat sing dipercepat uyah tembaga, lan tes semprotan uyah gantian.

A. Tes semprotan uyah netral (tes NSS) minangka salah sawijining cara paling tuwa kanggo uji karat sing luwih cepet lan seneng lapangan aplikasi sing paling akeh.Iki nggunakake larutan uyah natrium klorida 5%, kanthi nilai pH disetel menyang kisaran netral (6-7).Suhu tes yaiku 35 ℃, lan tingkat sedimentasi saka semprotan uyah kudu antarane 1~2ml/80cm².h.

B. Tes semprotan uyah asam asetat (test ASS) dikembangake adhedhasar tes semprotan uyah netral.Iku nambah sawetara asam asetat glasial kanggo 5% larutan natrium klorida kanggo ngurangi nilai pH saka solusi kanggo bab 3. Kanthi mengkono solusi dadi asam, lan kabut uyah sing wis kawangun dadi saka kabut uyah netral dadi asam.Tingkat korosi kira-kira 3 kaping luwih cepet tinimbang tes NSS.

C. Tes semprotan uyah asam asetat kanthi cepet (test CASS) yaiku tes korosi semprotan uyah kanthi cepet sing bubar dikembangake ing luar negeri.Suhu tes yaiku 50 ℃.A jumlah cilik saka uyah tembaga, tembaga klorida ditambahake menyang solusi uyah kanggo vigorously ngindhuksi karat.Tingkat korosi kira-kira 8 kaping tes NSS.

D. Tes semprotan uyah gantian minangka penilaian semprotan uyah sing komprehensif.Iki digawe saka tes semprotan uyah netral ing kamar uji karat semprotan uyah ditambah tes panas lembab sing konstan.Utamane digunakake kanggo produk lengkap jinis rongga.Minangka asil saka lingkungan teles digawe ing saindhenging test, semprotan uyah bisa nembus lumahing menyang lapisan jero saka prodhuk.Tujuan gantian rong lingkungan tes (semprotan uyah lan panas lembab) yaiku kanggo nambah akurasi sing bisa ngadili sifat listrik lan mekanik saka produk apa wae.

Tes semprotan uyah kita adhedhasar standar GJB548B, metode 1009, lan sifat dhasare yaiku: konsentrasi larutan uyah kudu 0,5% ~ 3,0% (persen bobot) banyu deionisasi utawa banyu suling.Uyah sing digunakake kudu natrium klorida.Nalika ngukur ing (35±3) ℃, nilai pH saka solusi uyah kudu antarane 6,5 lan 7,2.Mung asam hidroklorat murni kimia utawa natrium hidroksida (larutan encer) sing bisa digunakake kanggo nyetel pH.Kanggo simulasi cara karat digawe cepet saka lingkungan banyu segara, dawa wektu resistance nemtokake kemampuan kanggo nolak karat.

3. Kesimpulan

Kanthi pangembanganpaket logam sirkuit terpadu, evaluasi adaptasi lingkungan sing cocog wis dadi luwih lengkap lan lengkap.Tes karat semprotan uyah minangka metodologi utama kanggo ngevaluasi resistensi korosi lingkungan produk.Mula, ningkatake resistensi korosif kemasan logam wis dadi aspek penting ing proses manufaktur.Liwat riset teknis, perusahaan kita ngupayakake ngatasi masalah karat liwat proses perawatan panas, proses sealing suhu dhuwur, proses elektroplating lan cara liya kanggo ngolah bahan logam.Kanthi cara iki kita bisa èfèktif nambah resistance karat sakabèhé saka paket logam lan nyukupi kabutuhan pelanggan kanggo jinis produk iki.


Wektu kirim: Mar-29-2021